Hírek

Elérhetőségek

Vasadi Könyvtár és Művelődési Ház belső tereinek átadása

Vasad Község Önkormányzata szeptember 8.-án a megújult orvosi rendelő átadásával egy napon tartotta átadó ünnepségét a Vasadi Könyvtár és Művelődési Ház belső tereinek átadásával. Több nyertes pályázat együttes összehangolásával valósulhatott meg az eredmény, hiszen a Magyar Falu "A nemzeti és helyi identitás erősítése" című pályázatán 20.931.602 Ft-ot, a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtárak eszközbeszerzése és eszközfejlesztése pályázatán pedig 3.500.000 Ft-ot nyert az intézmény. Ezen a napot nyitott meg a Művelődési Házban a Zeneiskola, hiszen már egy éve tagintézménye vagyunk a Monori Budai Imre Alapfokú Művészeti Iskolának. Az átépítés ideje alatt egy tanévre a Vasadi Általános Iskola adott otthont a zenei oktatásnak, amelyet ezúton is köszönünk az iskolavezetésnek. A zeneiskolai tanulók már a héten meg is kezdték tanulmányaikat az újonnan beszerzett Yamaha digitális zongorán, elindult a szolfézs és furulya oktatás.

Kériné Veroczki Barbara intézményvezető köszöntötte a megjelent vendégeket, akik egy kis műsort láthattak a Zeneiskola jóvoltából: furulyán játszott Sebesi Jázmin, a Vasadi Általános Iskola 2. osztályos tanulója, zongorán játszott Ákosiné Fehér Klára zongoratanár.
Az átadó ünnepségen jelen volt Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium Önkormányzati államtitkára, Marton József Zoltán polgármester és a Vasadi Képviselő-testület tagjai, Zsombok Erika a Monori Budai Imre Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Pongrácz Katalin a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár általános igazgató helyettese és a megyei könyvtár módszertani osztályának dolgozói.

A Vasadi Konyha jóvoltából vendégeinket finom hidegtállal, üdítővel tudtuk megkínálni.
Vendégeink megtekinthették a megújult és kibővült könyvtárat, a zeneiskola oktató termét, az új digitális zongorát, kottatartókat, ének-zene táblát, az új konferencia asztalainkat, a teljesen megújult nagytermünket. A vendéglátás előtt megtekintettük az intézményről készült vetítést.
Külön köszönet illet minden kedves vendégünket, akik maximálisan betartották a beltérre vonatkozó járványügyi kérésünket, mindenki használta a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítőt és maszkot viselt.

 

Köszönet a munkálatokért:
Kröpfl Krisztina és Kröpfl Erik kivitelezők - Viking House Plus Kft

Az eseményen készült fényképek megtekintetők ide kattintva.