Hírek

Elérhetőségek

Felhívások, tájékoztatók

hivatal

Visszatér az ügyfélfogadás régi rendje

Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy összhangban a kormányzati védelmi intézkedésekkel, a Vasadi Polgármesteri Hivatalban visszatér az ügyfélfogadás régi rendje, személyesen is lehet ügyeiket intézni június 2.-tól.

Tovább »
kutak

Új határidő mellett döntött a Magyar Kormány a fúrt és ásott kutak bejelentésére vonatkozóan

A fúrt és ásott kutak bejelentési kötelezettségének új határideje: 2023. december 31.

Tovább »
kéménytűz

Kémény és elektromos tűz elkerülése

Hogyan kerülhetjük el a kéménytűz kialakulását? A szurok képződéséből fakadó kéménytűz elkerülhető a rendszeres kéményseprőipari ellenőrzéssel és a szükséges tisztítás elvégzésével.

Tovább »
CO

A szén-monoxid mérgezés megelőzhető

Az otthon tartózkodás önmagában is számos veszélyt rejthet magában. Ezek közül az egyik legveszélyesebb egy mérgező gáz jelenléte, ami leggyakrabban a fűtési időszakban, ám azon kívül is okozhat mérgezést, súlyosabb esetben pedig halált. Ez a gáz a köznyelvben „csendes gyilkosnak” is nevezett szén-monoxid.

Tovább »
szabadtéri tűzgyújtás

A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai

Tűzgyújtási tilalom; az erdőgazdálkodásért felelős miniszter hirdetheti ki, tájékozódás: www.katasztrofavedelem.hu és a www.erdotuz.hu weboldalon. Tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

Tovább »
tűzoltók

Legyen Ön is tűzoltó!

A Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség toborzást hirdetett tűzoltó munkakörbe.

Tovább »
pékség

Auchan Maglód tájékoztatása

Koronavírusos lett a maglódi Auchan egyik péke, az áruházlánc megerősítette a fertőzés hírét, a pékség területét azonnal lezárták.

Tovább »
monor szakrendelő

Változások a Monori Szakrendelőben

Április 14-től új rendelési időpontok léptek életbe a Monori Szakorvosi Rendelőintézetben.

Tovább »
kéményseprés

Tájékoztatás a 2020. évi kéményseprőipari társasházi sormunkaterv, vírushelyzet miatti módosításáról.

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén – így Pest megyében is – felfüggeszti és átütemezi, vagyis a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.

Tovább »
müller cecília

Az országos tisztifőorvos tiltó és kötelező határozata a járványügyi helyzetre tekintettel

Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel – az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 74. § (2) bekezdés a) pontjában és a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 2. § (2) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva – normatív határozatot adott ki.

Tovább »