Hírek

Elérhetőségek

Felhívások, tájékoztatók

Meghívó Idősek napjára

Vasad Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Idősek Napját 2017. december 12.-én, 15 órakor tartja a Vasadi Általános Iskolában.

Meghívó közmeghallgatásra

Vasad Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 11-én közmeghallgatást tart.

Felhívás lejárt szavatosságú, történelmi növényvédő szer tételekkel kapcsolatban

A Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisíttetésére, mely elhatározás e probléma megoldására üdvözlendő, hiszen Magyarország érdeke, hogy megszabadulhassunk ezektől a veszélyes növényvédő szer hulladék tételektől.

Novemberi állatorvosi szolgálat

A 2012. szeptember 1-től hatályba lépő 2012. évi CXXVII. törvény szerint a korábbi állatorvosi ügyeletek szervezésének kamarai kötelezettsége megszűnik, ügyeleti ellátást az állatorvosok önkéntes részvétel, eseti elbírálás alapján vállalnak. Ezért kérjük az állattartókat, hogy állategészségügyi probléma esetén először saját ellátó állatorvosukat keressék!

Hasznos tanácsok téli időjárás esetén

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a rendkívüli téli időjárásra való felkészülés jegyében „Hasznos tanácsok téli időjárás esetén” címmel grafikával, illetve szöveges információkkal szóróanyagot készített. Kérjük a Tisztelt Lakosságot a tanácsok megfogadására és alkalmazására.

Hétvégén óraigazítás

Idén október 29-én kezdődik a téli időszámítás. Vasárnap hajnali három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza.

Ötről hatra – egy nappal tovább jó a diákbérlet

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy nappal meghosszabbítja az októberre szóló vasúti és autóbuszos tanuló havibérletek érvényességi idejét. A MÁV-START, a GYSEV, és a Volánok helyközi járatain e bérleteket november 5. helyett november 6-án 24:00 óráig használhatják a diákok.

Vágányzári menetrend

A MÁV Start Zrt értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy október 28-29 között az Abony-Szolnok valamint Püspökladány-Debrecen állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon az alábbiak szerint közlekednek a vonatok:

Közszolgáltatói tájékoztató

A KÖVÁL Közüzemi és Vállalkozási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság az általa végzett szemétszállítási szolgáltatással kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja Vasad község Tisztelt lakosságát, 2017. december 26.-án /kedden/ hulladékszállítás nem lesz, helyette december 23.-án / szombaton / szállítják el a szemetet.

Téli átállás