Hírek

Elérhetőségek

Rendőrség, Polgári védelem

Vasadi Polgárőr Egyesület

Polgárőr elnök: Búzás István
06-30/621-37-90
Email: vasad(kukac)pmpsz.hu

Bővebb információ és még több hír  facebook oldalán:

Vasadi Polgárőr Egyesület

 

A Vasad Polgárőr Egyesület 2000. évben alakult, lelkes a közösségért tenni akaró helyi lakosok összefogásával. Az egyesült 2001. évben vált hivatalossá, miután a Pest Megyei Bíróság is nyilvántartásba vette.

Az évek során a változó létszámunk 2012. év végére 72 fő lett. A kezdeti nehézségeket követően mára már egy jól szervezett, újszerű állapotban lévő szolgálati autóval rendelkező, ütőképes csapattá formálódtunk. Természetesen minden polgárőrünk társadalmi munkában vállalta azt, hogy Vasad község területén, és ha szükséges néha még azon kívül is felügyeli a közbiztonságot, vigyázza, a lakosság nyugalmát, védi értékeit.

A Vasadi Polgárőrség megalakulása óta elsődleges céljának tekinti a közbiztonság, a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítását, a hatóságok munkájának segítését, a bűnmegelőzési tevékenység erősítését, és a közvetlen lakóhelyi környezetünk védelmét.

Az elsődleges cél ma is a bűnmegelőzés és a rendvédelmi feladatok, de ezek mellett karitatív szolgálatot is ellátunk, és egyre nagyobb az igény arra is, hogy a szociális gondoskodási tevékenységben is részt vegyünk.

 

A megelőző évekhez hasonlóan továbbra is szükségesnek tartjuk az idős, egyedülálló beteg emberekkel való törődést, valamint azt, hogy az esti órákban az utcákon tartózkodó, hangoskodó fiatalokat féken tartsuk, a község valamint lakóinak érékeit, a játszóteret, intézményeinket, emlékművet, a buszmegállókat megóvjuk a rongálásoktól, ezzel is elősegítve a lakosok nyugodt pihenését.