Hírek

Elérhetőségek

Változás a kéményseprőipari közszolgáltatásban

2019. január elsejétől Vasad település kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Ezzel a változással a községben a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el. 

Továbbra is elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres felülvizsgálat elmulasztása.

Amennyiben családi házban él, és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprés ingyenes. A kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal.

Ezt megteheti online a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlap ügyfélszolgálati oldalán, az Időpontfoglalás elektronikus űrlap kitöltésével.

Telefonon az előhívó nélkül, ingyenesen működő 1818-as számot hívják. (Rövid adatvédelmi információk után válasszák a 9-es, 1-es majd ismét az 1-es gombokkal az Időpontfoglalás menüt, ahol a bejelentjező ügyintéző, a hívó adatainak felvételével elindítja a vizsgálati időpont egyeztetési folyamatát. A katasztrófavédelem munkatársa visszahívja az ügyfelet, és megbeszélik az ellenőrzés napját és idejét. Normál tarifával hívható számok: 06-70/641-8532, 06-70/667-9888.

Emailben: a levelet a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre küldve.

Postai úton a BM OKF GEK részére címzetten, 1903 Budapest, Pf.:314, címre küldve. 

Személyesen a Pest Megyei Ellátási Csoport irodájában - 2045 Törökbálint, Raktárvárosi út 1, valamint a 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 28. alatt - hétfőnként 8-20, a hét többi munkanapján 8-14 óráig biztosított személyes ügyintézés lehetősége.

A külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el ügyfélszolgálatunkat.

Amennyiben családi házban él és a házba be van jegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprést egy vagy kétévente kötelező megrendelni a kéményseprőcégtől. A megrendelés gyakorisága attól függ, hogy milyen fűtőeszköz van a kéményhez csatlakoztatva. Ha a házban szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, akkor évente, ha gázzal, akkor kétévente. A kéményseprését fizetni kell. Az alábbi linket letölthető egy táblázat, amelyben ki lehet keresni, hogy az ország adott településén mely cégtől lehet megrendelni a munkát:

http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/kemenysepres/Orszagos-nyilvantart-20180322.xls

 

Amennyiben társasházban él, és a lakásba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő értesítést követően magától fog érkezni és ingyenesen elvégzi a sormunkát.

Amennyiben társasházban él és a lakásba be van jegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő magától érkezik, de a munka díját ki kell fizetni.

kemenysepro-983x600.jpg

A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatók rajta. felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk, mérőműszerük biztosított. Készpénzt nem kezelhetnek és nem fogadhatnak el, ahol megrendelésre díjköteles munkát végeznek, azt utólag számlán kell fizetni.