Hírek

Elérhetőségek

Te Szedd! Lakossági szemétszedést szerveztünk

Községünk idén is csatlakozott az idei Te Szedd országos programsorozathoz, amely során önkéntesek dolgoznak a Tiszta Magyarországért. Vasadon március 22.-én pénteken 1 órára gyülekeztünk a Községháza előtt és szervezett csapatokban indultunk útnak, megtisztítani kis községünket.

te szedd1

 Általános tapasztalat sajnos évről-évre a rövid italos üvegek tömkelege, az eldobált energia italos dobozok, számtalan esetben dobozos sör landol az út melletti területeken. Találtunk nejlonzacskóba csomagolt pelenkákat is az erdei utakon, szintén műanyag zsákban kidobott állati tetemeket, amelyek már messziről bűzlöttek ( kutya, tyúk, és más azonosítatlan állatok..) A külterületen jellemző, hogy a gyönyörűen zöldellő mező kellős közepén virít a műanyag PET palack, dobozos sörök, vagy a sűrű tüskés akácos kellős közepébe juttatják el a hulladékot. Tényleg, kérjük, aki ilyet tesz, tegye le inkább az út mentén, számos esetben küzdöttek meg az önkéntesek a tüskékkel, hogy kihozzák, amit más odadobott. 
Számos csapat és csoport dolgozott és adta oda szabadidejét ezért a nemes célért. Volt köztünk vasadi lakos, orvos, vizsgára készülő, intézményvezetők, tanyagondnokok és a környezetükért tenni akaró, dolgos, szorgos felnőttek és gyermekek, akik szerencsére abba nevelődnek bele, hogy ennek nagy részét simán kitehette volna az illető a sárga zsákba szelektíven, és még az erdőig sem kell kijönnie. 

te szedd2

Az általános iskola osztályai napközben csatlakoztak az akcióhoz és megtisztították belterületi utaink mentét. A munka végeztével a Községházán várt bennünket egy finom vacsora, köszönet érte a szakácsnak, Dobai Zoltán tanyagondnoknak.Minden segítőnek köszönjük a felajánlott segítséget! Idén is tisztábban várjuk a tavaszt kis falunkban!

te szedd3

 

te szedd4

te szedd5