Hírek

Elérhetőségek

Nyertes vasadi pályázat a Magyar Falu programban

Községünk nyertes pályázatot nyújtott be a Magyar Falu program keretében az "Orvosi rendelő" című alprogramhoz is. A pályázat értéke: 28 240 743 Ft.

A Kormány célul tűzte ki az egészségügyi ellátórendszer fejlesztését, az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának javítását, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését. A támogatás célja az 5000 fő, és ez alatti lakosságszámú települések számára az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása. A fejlesztés eredményeként mérséklődnek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei.

Jelen kiírás támogatja új többcélú egészségügyi létesítmény létesítését vagy már meglévő (akár eltérő funkciójú, vagy használaton kívüli) önkormányzati tulajdonban lévő A Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Orvosi rendelő” pályázati kiírás Miniszterelnökség Modern Települések Fejlesztéséért Felelős Kormánybiztos 4 létesítmény átalakítását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését.