Hírek

Elérhetőségek

Nyertes pályázatból újulhat meg a Vasadi Könyvtár

A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma még ősszel jelentette meg Kistelepülések könyvtárainak szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése című nyílt pályázati felhívását. 

A vissza nem térítendő pályázati támogatásra a megyei könyvtárral Könyvtárellátási Szerződést kötött települések önkormányzatai is pályázhattak, könyvtáruk nyilvános szolgáltatási tereiben elhelyezett új bútorok, kiegészítő berendezések, infokommunikációs eszközök beszerzésére, amelyek 2019-ben nyilvános könyvtári szolgáltató tér fejlesztést hajtottak végre, vagy ilyen fejlesztésük folyamatban van, és annak befejezését követően a bútorok beszerzése és elhelyezése megtörténik egy éven belül.

Pályázati anyagunk benyújtását, melyben bemutattam településünket, könyvtárunkat és megfogalmaztam céljainkat, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Ajánlásában támogatásra javasolta.

Az NKA szakmai kollégiuma ősszel elbírálta a beérkezett pályázatokat és támogatandónak ítélte a Vasadi Könyvtár pályázatát. A szakmai eszközfejlesztésére és korszerűsítésre a maximális és megcélzott összeget: 3. 150. 000 Ft támogatást ítélt meg.

Kériné Veroczki Barbara mb. intézményvezető