Hírek

Elérhetőségek

Mindenszentek és Halottak Napja - Bűnmegelőzési jó tanácsok a megemlékezés időszakára!

Közeleg Mindenszentek és Halottak Napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteink sírját.

Sajnos vannak, akiknek ez az alkalom, nem a gyertyagyújtást és az emlékezést jelenti.  A megemlékezés időszakában előfordulhat gépkocsi-feltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása.

A Monori Rendőrkapitányság idén is – mint minden évben – a polgárőrségekkel együttműködésben fokozott jelenlétet biztosít a temetők környezetében, annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

 

  • Járműveiket minden esetben zárják le és látható helyen ne hagyjanak értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, kabát, GPS, stb.)!  
  • Lehetőség szerint használják a forgalmas, jól kivilágított parkolóhelyeket!
  • Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, még ha csak épp vízért vagy csupán a konténerhez mennek is!
  • Ne tartsanak pénztárcát, okmányokat, értékeket hátizsák, hátitáska külső zsebeiben!
  • Ne tegyenek egy helyre pénztárcát, bankkártyát, iratokat, mobiltelefont! (Viszonylag biztonságos tárolási helyek a belső zsebek, vagy a kézre, lábra erősíthető, övön hordható, illetve a ruházat alatt nyakba akasztva viselhető táskák.)
  • Bankkártyájuk mellett soha ne legyen ott a PIN kód!
  • Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfoszthatják az utasokat a kézitáskájuktól, pénztárcájuktól.

 

Amennyiben bűncselekmény elkövetésének áldozatává vált, tegyen feljelentést személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy a 107, 112 központi segélyhívószámok valamelyikén!

 

 

 

Békés, kegyeletteljes megemlékezést kíván a Monori Rendőrkapitányság!