Hírek

Elérhetőségek

Megtartotta alakuló ülését az új Képviselő-testület

Az október 13-i önkormányzati választásokat követően október 28-án tartotta ünnepi alakuló ülését Vasad Község Önkormányzatának képviselő-testülete.

Az új képviselő-testület első ülésén Turjányi Miklós, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás eredményeit:

A két szavazókörben összesen 1589 fő szavazhatott volna, de szavazati jogával a jegyzőkönyvek alapján 844-en éltek. A Helyi Választási Bizottság a két szavazóköri eredmény alapján egy összesített határozatot hozott, még aznap október 13.-án a választás eredményéről. A polgármesteri választás szavazólapjainak összeszámlálása után az urnában 843 szavazólapot találtak, ebből 8 darab volt érvénytelen, és 835 darab pedig érvényes. Ezek megoszlása az alábbiak szerint történt:

Marton József Zoltán 590 szavazatot szerzett, Monori Sándor 245 szavazatot kapott. A választási bizottság megállapította, hogy Vasad Község polgármestere újra Marton József Zoltán lett.

A települési képviselők választásánál az urnákban 842 darab szavazólapot találtak, ebből 12 darab volt érvénytelen, így 830 érvényes szavazólap maradt. Mandátumhoz a szavazatok összeszámlálása után a következő jelöltek jutottak:

  • Tóth József 501 szavazat
  • Dr. Honti János 475 szavazat
  • Csizmadia László 388 szavazat
  • Dr. Tenke Sándor 338 szavazat
  • Kovács Géza 328 szavazat
  • Kaldeneckerné Szabó Edit 327 szavazattal lett önkormányzati képviselő.

Miután az aznapi határozattal kapcsolatban semmilyen halasztó hatályú megkeresés, fellebbezés, óvás nem érkezett, így a Helyi Választási Bizottság október 21.-én átadta a megbízó leveleket mind a polgármesternek, mind a képviselőknek.

Turjányi Miklós megköszönte a szavazatszámláló bizottságok és a delegált tagok munkáját.

Ezt követően a képviselők letették a hivatali esküt, majd a település vezetője javaslatot tett az alpolgármester személyére. A titkos szavazás után bejelentették, hogy a következő 5 esztendőben is dr. Honti János lesz az alpolgármester.

Alpolgármester úr megköszönte a jelölést, a választóknak a bölcs döntést, a képviselő testület összetételét illetően. Bejelentette ebben a ciklusban sem kívánja felvenni alpolgármesteri tiszteletdíját és költségtérítését, arról elődeihez híven a község érdekében lemond. Dr. Honti János szavaival élve:

"Ennek a kis községnek minden forint jól fog jönni. nagy szükségünk lesz rá, hiszen ez az összeg 1 millió 29. 200 Ft lenne. Véleménye szerint akár pályázatok önrészénél is igénybe lehet venni ezt az összeget."

A testület módosította a Szervezeti és Működési Szabályzat azon részét, amely a különböző szakbizottságok összetételére vonatkozott. Ezután a bizottsági tagok is letették az esküt,  Végezetül Marton József Zoltán polgármester ismertette a polgármesteri programját. 

 

A bizottságok személyi összetételéről itt tájékozódhatnak:

https://vasad.asp.lgov.hu/bizottsagok-tagjai

Írta és fotózta: Kériné Veroczki Barbara