Hírek

Elérhetőségek

Lakossági fórum az útfelújításokkal kapcsolatban

Vasad község önkormányzata június 17.-én lakossági fórumot tartott a Vasadi Könyvtár és Művelődési Házban a közelgő útfelújítások kapcsán. 

Július 6. és augusztus 6. között három útszakasz újul meg községükben: a Széchényi utca, a Rávágyi út és a Kossuth Lajos utca.

 A Kossuth Lajos utcán a polgármesteri hivataltól a Mátyás király köz sarkáig díszburkolat- térkő kerül kialakításra, a KK Kavics Beton Kft Budapest nevű térkő, amely így a korabeli utcák képét idézi. A kő gránit és bazaltőrleményből készült, vastagsága és felülete teherbíró és csúszásmentes közlekedést biztosít. A kiépített útszakasz 4,5 méter széles lesz, plusz mindkét oldalon 15 cm K-szegély (padka) kerül kialakításra. A Kossuth Lajos utca további szakasza – a Mátyás király köz sarkától a Rákóczi út sarkáig a többi új úthoz hasonló aszfaltos út lesz.

 A Széchenyi István utca 4 méter szélességben újul meg, 280 méter hosszúságban, szintén 15-15 cm süllyesztett szegéllyel. Elek Tamás vezérigazgató elmondta, az útfelújítások idejére egy utcaszakaszt egy hétre kell lezárni. A munkákat az út marásával fogják kezdeni, az innen lekerülő mart aszfaltot az önkormányzat a Deák Ferenc utca feljavítására kívánja felhasználni.

 A Széchenyi István utcában lakók számára az önkormányzat a lezárás idejére őrzött parkolót fog biztosítani.

Marton József Zoltán polgármester felhívta a lakosság figyelmét a szikkasztó árkok meglétére: aki betemette, annak újra ki kell alakítani, ha esetleg nem kellően mély, akkor pedig úgy kell mélyíteni, hogy az útról lecsorgó vizet elvezetni lehetséges legyen. A képviselő-testület elkötelezett abban, hogy a nem kevés összegbe kerülő utakat megvédje, és ennek fontos eleme a szikkasztó árkok kialakítása. Időjárásunk annyira megváltozott, hogy a hirtelen lezúduló, nagy esőzésekre nem vagyunk felkészülve. Fontos tehát ez a feladat, elsőként azon ingatlanok előtt, ahol jelen időszakban útfelújítás történik, de a többi ingatlan tulajdonos előtt is a továbbiakban. Az út közvagyon, közös érdekünk vigyázni rá.

 Azon ingatlanok előtt, ahol díszburkolat, térköves beálló lett kialakítva, a kivitelező cég egyedi elbírálásban a legjobb lehetőséget fogja választani, hogy a díszburkolat és az útfelület csatlakozzon. Ehhez türelmet és partnerséget kért a lakosságtól Marton József Zoltán polgármester.

 A Rávágyi út felújítása (Petőfi Sándor utca végétől a Diákotthonig) 6 méteres szélességben, 420 folyóméter hosszan és két oldalán 15 cm-es süllyesztett szegéllyel kerül kialakításra. Ezen útszakasznak a pályázaton elnyert felső határa 23 millió Ft volt, azonban az út végleges költsége 28 millió Ft. Ezt a költséget az önkormányzat saját költségvetéséből pótolta. A Kossuth Lajos és Széchenyi István utca közel 40 millió Ft-ban újul meg.

A kivitelező cég és az önkormányzat kéri a lakosság türelmét és partnerségét a munkálatok idejére.