Hírek

Elérhetőségek

Kutak fennmaradási engedélyeztetéséről

Tisztelt Lakosság,

a Vasadi Településüzemeltetési Kft törvényi előírásoknak megfelelően a kutak fennmaradási engedélyezési eljárás ügyintézését vállalja, a vasadi belterületi magán ingatlanok vízi létesítményei/engedély nélküli fúrt kút/ esetében.

Az engedélyezési eljárás díja 2020. december 31-ig leadott megrendelések esetén: 10. 000Ft + ÁFA /csak vasadi magán ingatlanok esetén/, amely tartalmazza:

- az engedélyeztetéshez szükséges teljes terv dokumentáció elkészítését valamint az Önkormányzathoz való beadását,

- háromszori kiszállást az ingatlanhoz. 1. A kút felmérése. 2. Az elkészített dokumentáció aláíratása a Tulajdonossal. 3. A dokumentáció átvételi igazolásának valamint a számla személyes átadása.

A Magyar Közlöny 207. számában megjelent 2018. évi CXXI. törvény szerint a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt az alábbiak szerint módosították:

„28. § A Vgtv. 29. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „(7) Mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi CXXI. törvény (a továbbiakban: Vgtv.mód2.) hatálybalépését megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízi létesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2020. december 31-ig kérelmezi.””

A fenti Törvényt a Kormány 2023. december 31-ig meghosszabbította, tehát van idő a kérelem beadására. Az viszont nem azt jelenti, hogy az utolsó pillanatig érdemes várni, hiszen fent áll annak „veszélye”, hogy az országban található több százezer kút Kérelmének elkészítéséhez az utolsó hónapokban nem lesz elég szakember, illetve hasonlóan magas árak /30.000-50.000 Ft/ alakulhatnak ki, amit már a határidő meghosszabbítása előtt tapasztalhattuk.

A megrendelést az alábbi email címre kérjük:

Mészáros Sándor Zoltán

Email: mszoltan@gmail.com

Tel: +36-30-931-1904