Hírek

Elérhetőségek

Kéklámpás Nap Monoron

Monoron, a városi sportpályán ötödik alkalommal rendezték meg a már hagyományosnak számító Kéklámpás Napot 2019. szeptember 21-én, amelyen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei és baleset-megelőzési szakemberei is részt vettek.

kéklámpás nap

A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy a lakosság kicsit közelebb kerülve az egyenruhásokhoz, betekintést nyerjen, ezáltal pedig jobban megismerje a rendőrök, a tűzoltók és a mentők munkáját és felszereléseit. A szervezők emellett látványos és szórakoztató programokkal is várták az érdeklődőket, akik a kutyás bemutatók és a motoros rendőrök produkciójának megtekintése mellett hasznos baleset-megelőzési tanácsokat kaphattak a rendőröktől. A gyerekek játékos formában tehették próbára tudásukat az alapvető közlekedési szabályok terén, a kerékpárosoknak pedig lehetőséget biztosítottak a BikeSafe program keretein belül a kerékpárok regisztrálására.

A rendezvényen részt vettek a Ter­rorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is, az általuk bemutatott BTR szolgálati jármű most is nagy sikert aratott, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfacsoportja, valamint az Üllő ÖTE Ifjúsági Tagozata látványos bemutatót tartott. Idén első alkalommal a büntetés-végrehajtási intézet kollégái is részt vettek a rendezvényen és a Készenléti Rendőrség zenekarának előadását is megtekinthették az érdeklődők. Emellett lehetőség volt az airsoft fegyverek, füstsátor, kosaras tűzoltóeszköz kipróbálására, tálcatűz oltására és a "kék lámpás" járművek megtekintésére is.

A program zárásaként egy szimulált baleset helyszínén komplex mentési bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők, akik idén is nagy számban látogattak ki a monori Kéklámpás Napra.