Hírek

Elérhetőségek

A biztonságos szórakozásért!

Sziget fesztivál, EFOTT, VOLT, Balaton Sound, Campus fesztivál, Művészetek völgye… és sorolhatnánk még a közismert magyarországi fesztiválokat, melyek évről évre egyre több vendéget várnak programjaikra.

 

Ahhoz, hogy a szórakozás felhőtlen legyen, fogadd meg néhány jó tanácsunkat!

 

Ne menj egyedül szórakozni! Ha többen mentek, figyeljetek egymásra és másokra is. Ne hagyjátok el egymást! Ha valaki nincs meg vagy elkeveredik és telefonon sem tudja megmondani merre van, kezdjétek el keresni.

 

Mindig legyen feltöltve a telefonod! Legyen a telefonodban legalább kettő SOS-kontakt személy, akit baj esetén hívni tudsz!

Koncert hallgatása közben könnyen belefeledkezhetsz a zenébe, és hogy a táska ne zavarjon tánc közben, a hátadra dobod. Ez lehetőséget biztosít a zsúfolt tömegben a zsebtolvajnak, hogy észrevétlenül eltulajdoníthassa belőle a mobiltelefont, pénztárcát, személyi iratokat. Értékeid lehetőség szerint tedd a belső zsebedbe vagy a táska belső zsebébe, ahonnan nehezebb kivenni. Minél kevesebb értéktárgy legyen nálad!

Szórakozás, bulizás közben figyeld a körülötted állókat és amennyiben gyanúsan viselkedő személyre lennél figyelmes vagy esetleg bűncselekmény elkövetését észlelted, azonnal szólj a biztonsági szolgálat munkatársainak, akik segíteni fognak a probléma megoldásában vagy szükség esetén a rendőrséget is értesítik!

 

A fesztiválok területére szigorú biztonsági ellenőrzés és átvizsgálás után lehet csak bejutni. Ennek ellenére előfordulhat, hogy kábítószert visznek be dílerek és ott árusítják. Tudj NEMET mondani a kábítószer minden formájára! Ne hagyd magad befolyásolni! Nem kötelező kipróbálni! Bulizni alkohol és kábítószer nélkül is lehet! Figyeljetek barátaitokra is, mert egyetlen rossz döntésnek nagyon komoly következményei lehetnek! 

 

Soha ne tedd le a poharad felügyelet nélkül, ne add oda ismeretleneknek. Ha lehet, olyan italt fogyassz, amit előtted bontanak ki. Ne fogadj el idegenektől semmilyen italt! Figyelj a testedre! Ha érzed, hogy baj van, kérj azonnal segítséget. Ha hirtelen rosszul leszel, szédülsz, jelezd! Hívjatok bátran segítséget!

Ha látod, hogy valaki bajban van, próbálj meg segíteni neki. Ne menj el öntudatlan ember mellett! Ha egyedül van, és láthatóan zavarodottan viselkedik vagy sír, de nem tud megmozdulni, kérdezd meg, mi a baj. Kérdezd meg tőle kivel jött, tudsz-e segíteni, felhívj-e valakit. Semmiképpen se hagyjátok egyedül, amíg nem jön a segítség! Rosszullét esetén értesítsétek az egészségügyi szolgálatot vagy hívjátok a mentőket, illetve a 112-es segélyhívószámot!

 

 

                              Ingyenesen hívható segélyhívó számok:

              104, 105, 107, 112

Cikk:  Pest Megyei Rendőr-főkapitányság/ Bűnmegelőzési Osztály

Fotó forrása: Internet